Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De Passie

De “boot van Dick”

Eind 2018 begon De Zuidwal aan de bouw van onze eerste sloep “De Liefde”. Ongeveer tegelijkertijd startte Dick Loos ook met de bouw van een St Ayles sloep, samen met meester botenbouwer Erik van Winkoop. Deze twee heren hadden al eerder een mooie houten motorsloep gebouwd -de Zilte Mossel- en kennen dus het klappen van de zweep. Door omstandigheden (o.a. een ernstig ski-ongeval) kwam de bouw van deze 2e Nijkerkse sloep echter maandenlang stil te liggen. Terwijl hij al voor 80% af was.

Ondertussen groeiden de roeiactiviteiten van De Zuidwal de pan uit, en raakte de 1e boot druk bezet. Daarnaast kregen Zuidwallers de behoefte aan een tweede boot, om onderling te kunnen sparren en daarmee het prestatieniveau te verbeteren.

Henk van de Boom, roeilid van het eerste uur, telde 1 en 1 bij elkaar op en nam de boot van Dick over. Er zijn inmiddels een stuk of 10 “mede-aandeelhouders”. Deze winter gaat het Zuidwal bouwteam de boot verder afbouwen, waarna ook deze sloep zal worden overgedragen aan de vereniging. Evan Kroon stelt weer ruimte beschikbaar voor de afbouw, en het schilderen mogen we in de verwarmde loods van Dick doen.

Op 3 december 2018 is het bouwteam begonnen met het inrichten van de bouwplaats en het overbrengen van de sloep. Wegen van de boot was de eerste handeling. We willen deze tweede sloep dichter in de buurt van het toegestane minimumgewicht van 150 kg houden. Uit de weging bleek dat de boot met losse toebehoren nu ongeveer 155 kilo weegt. Dat komt aardig in de richting, beter dan de 189 kilo van de eerste boot. Maar het blijft zaak om zo licht mogelijk af te bouwen.

De naam van de nieuwe boot is al bekend nl “De Passie”. Hij zou in het voorjaar worden gedoopt en overgedragen aan de vereniging. Maar door Corona is dat allemaal niet doorgegaan. Sinds 1 juli mag er weer geroeid worden en is de tweede boot ook alvast in gebruik genomen. Op 18 september aanstaande is de officiele doop en overdracht.

%d bloggers liken dit: